RSS

Védikus Planetárium Indiában
2013. november 15.


Indiában, Mayapura szent városában, a Gangesz partján hamarosan felépül a világ legnagyobb vaisnava temploma, mely egyben Ázsia legnagyobb temploma lesz.  Az Úr Krisnának szentelt épület a védikus univerzumot modellezi.

A kihívások ezrei ellenére és a több évtizedes munka eredményeként 2016-ban várhatóan már látogatható lesz a monumentális komplexum. 

A planetárium látványterveit az alábbi animáció mutatja be:

http://www.youtube.com/watch?v=gTYHpc20e6E

Az építkezés teljes költségvetése 60 millió dollár, amelynek felével, 30 millió dollárral Ambarisa prabhu, (Alfred Ford, a legendás Henry Ford, a Ford Auto Company alapítójának ükunokája) járult hozzá az építkezéshez. Ez a keret mostanára kimerült. A Védikus Planetárium elkészült, de a hiányzó pénz szükséges a templom épületének befejezéséhez.

Radha Jivan prabhu, aki a Védikus Planetárium finanszírozást felügyeli, a következőket mondta:

 "A templomok építését hagyományos módon pár gazdag családból származó üzletember szokta finanszírozni. Ugyanakkor Caitanya Mahaprabhu a
szegény emberek ura, az életrajzából tudjuk, hogy nagyon ritkán társult gazdag emberekkel. Pratáparudra Maharája találkozása az Úrral hosszú időt, kitartást és sok lemondást követelt a királytól. Ha ez így van, akkor engedjük meg a szegény embereknek is azt a kiváltságot, hogy csodás otthont teremtsenek az Úr részére. A templom 520.000 négyzetlábnyi területéből, még 200.000 négyzetlábnyi hiányzik. 1 négyzetláb kivitelezése 8.000 rúpiába, azaz 150 dollárba kerül. (kb. 33.000 ft) Arra szeretnénk kérni a világ összes bhaktáját, hogy 1 négyzetlábnyi összeggel segítse az építkezést, hogy az a tervezett időpotban 2016-ban befejeződhessen és a murtik elfoglalhassák méltó otthonunkat."

Ezen a linken megtekinthetitek miről is van szó:
http://www.youtube.com/watch?v=Y-A2GwzUwTc&feature=youtu.be

A külön erre a célra létrehozott oldalon kaphat az olvasó naprakész információt, valamint nagyon könnyen pár lépésben utalhatja a felajánlani kívánt adományokat is: http://tovp.org/

Az épület emeléséről készült dokumentumfilmet első része itt tekinthető meg::

http://www.youtube.com/watch?v=0G7kIdHihN0 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future