RSS

Kurkumás burgonya
2006. szeptember 29.


KURKUMÁS BURGONYA

(6 személyre)

10 közepes nagyságú burgonya

1 kiskanál ánizs

2 kiskanál kurkuma

4 evőkanál ghí

1 hegyes erős zöldpaprika

2 dl tejföl vagy joghurt

só, ízlés szerint 2 kiskanál római kömény

Bő sós vízben fedő alatt főzzük meg a burgonyát héjában. Amikor teljesen megfőtt, vegyük ki, húzzuk le a héját, és vágjuk fel 3 cm-es darabokra.

Tegyünk egy edénybe ghít, és pirítsuk meg benne barnára a fűszereket, a következő sorrendben: hegyes erős paprika (karikára vágva) római kömény, ánizs. Ezután tegyük az edénybe a felvágott burgonyát is (kicsit a ghíben pirítsuk meg, hogy finomabb legyen), sózzuk meg, majd öntsünk hozzá tejfölt vagy joghurtot. Szórjuk rá a kurkumát és alaposan keverjük össze





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future