RSS

Dzsallebi
2006. szeptember 29.


DZSALLEBI

(10 személyre)

8 dl finom liszt

2 dl víz

egy csipetnyi sáfrány

1 kiskanál rózsavíz

1/2 dl joghurt

ghí a sütéshez

4 dl cukor

Oldjuk fel a sáfrányt egy kiskanál forró vízben. Verjük fel a joghurtot. A sáfrányt, a joghurtot, a lisztet a szükséges vízzel gyúrjuk össze lágy tésztává. Hagyjuk pihenni 2-3 óráig. A vízzel és a cukorral készítsünk sűrű szirupot, és tegyük hozzá a rózsavizet. Tartsuk melegen. Ezután a tésztát tegyük bele egy tortadíszítőbe, amilyennel a cukrászok díszeket nyomnak a tortára. Nyomjunk kerek csavarokat a forró ghíbe, és mindkét oldalát süssük meg, majd vegyük ki és a felesleges ghít csepegtessük le. Három percig áztassuk a kisütött tésztát a szirupban, majd vegyük ki és így tálaljuk.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future