RSS

Mandulás rizs zöldborsóval
2006. szeptember 28.


MANDULÁS RIZS ZÖLDBORSÓVAL

(4 személyre)

1 csésze rizs

1/4 kiskanál őrölt kurkuma

1/2 csésze mandula

1/4 mokkáskanál asafoetida

1/2 csésze borsó

1/2 kiskanál só

Mossuk meg a rizst váltott vízben és csöpögtessük le. A mandulát forrázzuk le vízzel, hogy a héja könnyen lehúzható legyen, és tisztítsuk meg. Melegítsük fel a ghít, tegyük bele a rizst és az asafoetidát, és kevergessük, közepes lángon egy fél percig. (Asafoetida helyett használhatunk 1 kiskanál majorannát.) Ezután tegyük hozzá a sót, a kurkumát, és a zöldborsót. Miután hozzáöntöttük a vizet is, forraljuk fel és kis lángon, fedő alatt főzzük 18 percig. Ha megpuhult, keverjük hozzá a megtisztított mandulát, és díszítsük koriander vagy petrezselyemlevéllel.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future