RSS

Csana és Panír
2006. szeptember 28.


HÁZI TURO ES SAJT (CSANA ES PANÍR)

(kb. 20-25 dkg túró vagy sajt előállításához)

2 l tej

2 citrom leve

1 kiskanál só

Állandó kevergetés mellett forraljunk fel 2 liter tejet. A kifacsart citromok levét keverjük el egy kiskanál sóval, majd öntsük a forrásban levő tejbe. Kevergessük addig, amíg a tej össze nem ugrik. Ezután vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni néhány percig. Egy finom szövésű anyagon szűrjük át, és lógassuk fel, hogy lecsurogjon. Ha sajtot szeretnénk készíteni, akkor az átszűrt és anyagba fogott túrót helyezzük egy lefordított lábosra, vagy bármilyen sima felületre, és egy nehezebb tárggyal préseljük kb. 4-5 óra hosszáig, hogy a savótól megszabaduljunk.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future