RSS

Puri
2006. szeptember 28.


PURI (LÁNGOSKA)

Felhasználása megegyezik a csapatiéval.

(kb. 25 puri elkészítéséhez)

1/2 kg liszt

ghí a sütéshez

5 evőkanál vaj

2 kiskanál őrölt bors

langyos víz

só, ízlés szerint

Tegyük a liszthez a sót és a borsot, és keverjük össze. Öntsünk hozzá langyos vizet, és készítsünk elég kemény tésztát. Nagyon alaposan gyúrjuk össze. Hagyjuk a tésztát egy fél óráig letakarva pihenni.

Ezután gyúrjunk 3 cm átmérőjű golyókat, és egy finoman beghízett vagy beolajozott deszkán nyújtsuk ki a golyókat 2 mm vastag, 12 mm átmérőjű lapokká. Ily módon egyszerre 10-15 lapot készítsünk.

Forrósítsuk fel a ghít, és süssük ki a purikat. Amikor belerakjuk a ghíbe, először egy kiszedővel nyomjuk le az aljára, és ami kor felpuffad, fordítsuk meg. Locsolgassuk a forró ghível, amíg meg nem pirul. Néhány másodperc múlva tegyük a kész purikat egy hálóba, hogy a felesleges ghí le tudjon csöpögni.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future