RSS

Ánizstej mazsolával és pisztáciával
2006. szeptember 28.


ÁNIZSTEJ MAZSOLÁVAL ÉS PISZTÁCIÁVAL

(THANDAI)

10 dkg mazsola

5 3/4 dl tej

2 evőkanál ánizs

1/2 evőkanál őrölt kardamon

4 1/4 dl víz

4 evőkanál méz vagy 5 evőkanál cukor

3 dkg pisztácia vagy mogyoró

A mazsolát áztassuk tíz percig vízben. Az ánizsmagokat forraljuk a vízben öt percig. Majd kis lángon főzzük további tíz percig. Turmixoljuk össze a pisztáciát vagy a mogyorót, a megszárított mazsolát, az őrölt kardamont és a tejet, majd tegyük félre. Szűrjük le az ánizsos vizet, és keverjük hozzá a mézet vagy a cukrot. Öntsük a turmixhoz, és keverjük össze. Lehűtve, mentalevéllel díszítve tálaljuk.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future