RSS

Uborka és paradicsom joghurtban
2006. szeptember 28.


UBORKA ÉS PARADICSOM JOGHURTBAN

(4 személyre)

2 közepes nagyságú uborka

1 kiskanál római kömény

4 evőkanál apróra vágott petrezselyem- vagy koriander levél

2 nagyobb paradicsom

6 dl joghurt

1/2 kiskanál őrölt bors

1 evőkanál aprított mandula

1/2 kiskanál

garam masala

4 kiskanál só

Pirítsuk meg szárazon a római köményt és törjük össze. Verjük habosra a joghurtot. Az uborkákat hámozzuk meg, és vágjuk fel hosszában négyfelé. Ezután vágjuk fel vékony szeletekre, szórjunk rá 2 kiskanál sót, és tegyük félre. Tíz perc múlva nyomjuk ki belőle a vizet. Egy edényben keverjük össze a paradicsomkockákat és az uborkát, a fekete borsot, az I. számú garam masalát (elkészítési módja a könyv elején található), a pirított köményt, és a sót. Öntsük erre a joghurtot, és keverjük össze. A tetejét szórjuk meg a az aprított mandulával. Díszítsük a koriander- vagy a petrezselyemlevéllel. Tálaljuk hidegen.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future