RSS

Kacsori (-csemege)
2006. szeptember 16.


KACSORI

(kb. 20 db kacsorihoz)

1/2 kg liszt

2 dl feles sárgaborsó

3 evőkanál ghí

asafoetidapor

joghurt,

őrölt csípős pirospaprika

ghí a sütéshez

Áztassuk a feles sárgaborsót vízben egy fél napig. Majd csöpögtessük le a sárgaborsót, és zúzzuk össze péppé. Formáljunk belőle golyócskákat, és forgassuk meg az előre előkészített tálacskákban, melyekben külön-külön csípős paprika, asafoetidapor, és só található.

Készítsünk tésztát a lisztből, és a ghíből, és tegyünk hozzá annyi joghurtot, amennyi szükséges. Tegyünk hozzá sót is. Vizet ne használjunk. Formáljunk golyókat a tésztából, és nyújtsuk ki kerek lapokká. A fűszerekben megforgatott sárgaborsógolyókat helyezzük a tésztalap közepébe, és hajtsuk rá a körlap másik felét. Nedvesítsük meg a széleket, és ragasszuk össze. Közepes lángon süssük ki a kacsorikat bő forró ghíben.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future