RSS

Mandulás főzelék
2006. szeptember 16.


MANDULÁS FŐZELÉK

(6 személyre)

20 dkg tisztított zöldborsó

10 dkg tisztított mandula

2 sárgarépa

3 közepes uborka

2 szelet főzötök

4 evőkanál ghí

1/2 kiskanál cukor

2 evőkanál kukoricaliszt

Tegyük egy negyedórára forró vízbe a mandulát, majd szűrjük le és húzzuk le a héját.

Egy edényben melegítsünk ghít, és a mandulát pirítsuk meg benne világosbarnára. Vágjuk fel a tököt, az uborkát és a répát kis darabokra, majd ghíben pároljuk fedő alatt öt percig. Keverjük össze egy kisebb edényben a kukoricalisztet 1 dl hideg vízzel, a cukorral, a sóval és a pirított mandulával. Ezt a keveréket öntsük a zöldségekre, és főzzük az egészet fedő alatt pár percig.

Megjegyzés: mandula helyett dióval is elkészíthető.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future