RSS

Padlizsánpüre, spenót és paradicsom (Maha brindsal)
2006. szeptember 16.


PADLIZSÁNPÜRE, SPENÓT ÉS PARADICSOM

(MAHA BRINDSAL)

(6 személyre)

90 dkg padlizsán

45 dkg spenót

90 dkg paradicsom

3 evőkanál ghí

1 db hegyes erős zöldpaprika

1 kiskanál cukor

2 1/2 kiskanál só

1 kiskanál őrölt koriander

1/2 kiskanál garam masala 1.

1/2 kiskanál őrölt kömény

1/2 kiskanál kurkuma

1/2 kiskanál asafoetida

1 1/2 dl víz

Ghíben pirítsuk az összezúzott zöldpaprikát és a koriandert egy kis ideig, majd adjuk hozzá a többi fűszert és pirítsuk barnára. Adjuk hozzá a felvágott padlizsánt, és közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg a padlizsán levet enged. Közben néha keverjük meg, hogy le ne égjen.

Ezt követően a spenótot és a paradicsomot is tegyük hozzá, melyeket előzőleg apróra vágtunk. Öntsük rá a vizet és keverjük meg. Főzzük kb. 20 percig addig, amíg a padlizsán pépessé nem válik (kis lángon). Ezután vegyük a lángot egy kicsit nagyobbra, és így főzzük az egészet 10 percig. Amikor a főzelék egységessé vált, szórjuk rá a sót, a cukrot és a garam masalát. Keverjük meg, és szolgáljuk fel.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future