RSS

Krisna tudat a mindennapokban - Úton a tudatosság felé - 15. rész: Az ISKCON
2010. augusztus 01.


A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezetét (International Society  for Krishna Consciousness) Ő Isteni Kegyelme A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada alapította meg azzal a céllal, hogy elterjessze Isten tudományát és hogy menedéket adjon azoknak, akik komolyan keresik a lelki életet.

Egyesek elutasítják a szervezeteket, mert korlátozza a lelki fejlődésük szabadságát. Ugyanakkor be kell látnunk, hogy szükség van arra, hogy a minőséget szisztematikusan fenntartsuk, és hogy mindenkivel megismertessük a lelki élet helyes útját. Lehet, hogy egy személy fenn tudja tartani saját leleki életét, de egy személy számára nehéz, hogy olyan nagyméretű terveket kivitelezzen, amellyel az egész világ számára adunk át tudást.

Az is tény, hogy a lelki életünk akkor fejlődika legjobban, ha hasonló gondolkodású személyekkel társulunk.

Az ISKCON-nak egyik célja, hogy a világ minden városában elterjessze Isten neveinek éneklését. Az ISKCON a BBT-vel együtt több kötetnyi információt fordított le és tett közzé a lelki életről. Az ISKCON vezetőket képzett ki, ,akiknek megvan a megfelelő megvalósításuk, tudásuk az Írásokból, a megfelelő tulajdonságaik és életvitelük ahhoz, hogy neked segíteni. Ezek a vezetők is  vezetőket képeznek ki, akik a kongregációs csoportokat vezetik. Ilyen csoportnak vagy a tagja te is (már az vagy?)

Ily módon ezek a csoportok az ISKCON kiterjedései amelyek  irányításért és lelkesítésért az ISKCONhoz fordulnak. Erre a sok kongregációs csoportra gondolhatsz úgy, mint egy fának az ágaira, amelyek a fától kapják a tápanyagokat. Ahogy egy faág nem képes önmagában életben maradni, ugyanúgy a csoport sem képes sokáig életképes maradni az ISKCON irányítása nélkül.  Ugyanakkor a fa ninsc elválasztva az ágaitól és leveleitől. Nélkülözhetetlenek a fa számára ahhoz, hogy egészséges maradjon. Hasonló módon a kongregációs csoportok is az Úr a világ minden szegletébe eljutó tudásának a jelei, és nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a az ISKCON egészségesen tudjon működni.

Hogyan maradjunk kapcsolatban az ISKCONnal? Kapcsolatban maradhatsz, ha elsajátítod azt a tudást, amelyet az ISKCON által kiadott könyvek tartalmaznak. Kapcsoolatban maradhatsz, ha terjeszted az ISKCON által kiadott könyveket. Kapcsoolatban maradhatsz, ha látogatod az ISKCON által szervezett fesztiválokat. Kapcsoolatban maradhatsz, ha a hozzád legközelebb eső ISKCON-központban felajánlod önkéntes szolgálataidat. Kapcsoolatban maradhatsz, ha a legközelebbi ISKCON-központnak feljaánlod önkéntes pénzbeli támogatásodat.

Szeretünk látni egy egészséges fát a kertünkben. És a milliónyi kongregációs csoport formájában szeretnénk látni a Legfelsőbbb Úr iránti odaadás növekedését, mint számtalan ágat és levelet életerős fán.

Tartsd meg a csoprtod egészséget azzal ,hogy a fentebb leírt programokon lelkesen részt veszel.

 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future