RSS

HALAVA
2006. május 23.


Tegyük fel a vizet a cukorral főni. Egy másik edénybe olvasszuk fel a vajat, és pirítsuk meg benne barnára a búzadarát, állandó kevergetés mellett. Amikor a cukros víz forr, öntsük rá a megbarnított darára, de nagyon óvatosan, nehogy megégessük magunkat a kicsapódó gőzzel, és a vizet részletekben öntsük. Alaposan keverjük el, majd fedjük le az edényt, és vegyük le a tűzről. Keverjük meg egyszer-kétszer, és a fedőt tegyük vissza. Egy negyedóra múlva kész.

Hozzávalók

(8 személyre)

4 dl búzadara

4 dl cukor

20 dkg vaj

16 dl víz

GYÜMÖLCSÖS HALAVA

Elkészítése teljesen megegyezik az egyszerű halaváéval. Használhatunk bármilyen gyümölcsöt vagy magvat. Banánt, epret, szedret, almát, szilvát, mazsolát, diót, mogyorót, mandulát, mákot stb. A gyümölcsöket a forrásban levő vízbe kell tenni, a magvakat pedig a piruló darába. A mazsolát a pirítás végén, a diót és a mogyorót az elején kell hozzátenni. Egyszerre csak egyféle dolgot tegyünk ízesítésnek a halavába.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future