RSS

Gíta mahátmyam - A Bhagavad gíta dicsősége (részlet)
2006. december 03.


Aki szabályozott elmével és odaadással vibrálja a Bhagavad gíta szentírást, amely minden erény forrása, Vaikunthára, az Úr Visnu lakhelyére vagy más szent bolygóra kerül, ahol nem léteznek a félelmen és bánaton alapuló anyagi tulajdonságok.

Ha valaki őszintén és teljes komolysággal tanulmányozza a Bhagavad gítát, múltban elkövetett bűneinek következményei az Úr kegyéből nem lesznek rá hatással.

Az ember naponta megfürdik, hogy megtisztuljon, de ha valaki csak egyszer is megfürdik a Bhagavad gíta szent vizében, az az anyagi lét minden szennyeződésétől megtisztul.

Mivel a Bhagavad gítát az Istenség Legfelsőbb Személyisége beszélte el, szükségtelen más védikus írást olvasnunk. Az embernek csupán arra van szüksége, hogy figyelmesen és rendszeresen hallgassa és olvassa a Bhagavad gítát. A jelen korszakban az emberek annyira elmerülnek a világ tettekeben, hogy nem képesek valamennyi írást elolvasni. Erre azonban nincs is szükség. Az egyetlen könyv, a Bhagavad gíta elegendő, mert ez az egész védikus irodalom lényege, és mert - s ez a legfontosabb - az Istenség Legfelsőbb Személyisége beszélte el.

Aki a Gangesz vizéből iszik, felszabadul. Mit mondhatnánk akkor arról, aki a Bhagavad gíta nektárját issza? A Bhagavad gíta a Mahábháratata legsűrűbb nektárja s Maga az Úr Krisna , az eredeti Visnu beszélte el. A Bhagavad gíta az Istenség Legfelsőbb Személyiségének ajkairól származik, a Gangeszről pedig azt mondják, hogy az Úr lótuszlábától ered.

Ez a Gitopanisad, a Bhagavad gíta, minden Upanisad lényege, olyan mint egy tehén, az Úr Krisna pedig, aki tehénpásztorfiúként híres, megfeji a tehenet. Arjuna olyan, akár a borjú, a bölcs tudósok és a tiszta bhakták pedig a Bhagavad gíta nektári tejét isszák.

 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future