RSS

Bhakti Tirtha Swami - Tíz meditációs gyakorlat
2006. december 03.


Tíz meditációs gyakorlat

1. Hogyan tehát?
Képzeld el, hogy minden anyagi bőséggel rendelkezel: vagyon, hírnév, óriási tudás, vakító szépség. Vedd sorra mindegyiket, és rájössz, hogy ezek közül egyik sem lehet az élet végő célja. Kérdezd meg magadtól: na, és mi lenne, ha rendelkeznék evvel? Mire való mindez?

2. Nem ez a test
Mond figyelmesen: "van egy testem- de én nem vagyok ez a test", "van egy elmém- de én nem vagyok ez az elme". "Van egy munkám - de én nem ez a munka vagyok". Meditálj minden problémás helyzeten így.

3. Más ember szemszögéből
Válassz ki egy konfliktust, amitől éppen szenvedsz. Írj egy levelet magadnak, mintha a másik oldalt képviselnéd, próbáld megérteni a másik oldal nézőpontját.

4. Lásd Istent mindenhol
Gyakorold, tekints mindenkire Isten energiájaként.

5. Mindennek van egy célja
Nincsenek véletlenek. Mindig valamilyen okból kifolyólag jönnek a megpróbáltatások. Próbáld mindegyik esetnél megkeresni ezt az okot. Fordítsd a negatív eseményeket pozitívvá, a pozitívakat mégjobbakká. Bölccsé válsz.

6. Felelősség
Képzeld azt, hogy Isten mindentlátó szeme, és az angyali seregek mindig figyelnek téged. Becsületesebben fogsz így élni.

7. Szükség a szeretetre
Segítségért kiálltani sok formában lehet. Minden szituációra úgy tekints, mint adni a szeretet, vagy kérni a szeretetet.

8. Szeretet a gyakorlatban
Tekintsd magadra úgy, mint a tettekben megtestesült szeretet.

9. Halálközelben
Három hónap múlva meghalsz. Mennyiben élnéd le máshogy az utolsó napjaidat? Nem késlekedhetünk. Nem szabad, hogy a prioritások háttérbe kerüljenek. A fontos, lényeges dolgokat MOST kell megtenni!

10. Második esély
Képzeld el, hogy most azonnal meghalsz. Látod azt, amit itt hagysz magad után, és hogy milyen hatással van a halálod híre másokra. Mi az, amit sajnálnál? Milyen dolgokat hagytál elintézetlenül? Ezeket a dolgokat ma kell megcsinálnod.

 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future