RSS

Cikkek - Sajtóvisszhangok a lépni kell zarándoklatról (2006)
2006. október 23.


Zarándokok a drogok ellen - Lépni kell! - nyolcadszor.

2006-06-26

Hétfőn érkezett Komárom-Esztergom megyébe az a Krisna-tudatú hívőkből álló csapat, amely három hónapos, gyalogos vándorútra indult a napokban Budapestről. A Lépni kell! elnevezésű akció során már nyolcadik éve gyalogol a 25 tagú csoport városról városra.

Az idén elsősorban a Nyugat-Dunántúl megyéiben zarándokolnak, hogy békés menetükkel hívják fel a figyelmet a drogok és az erőszak ellen. A Lépni kell! akció része annak a kezdeményezésnek, amelyet a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők
Közössége hirdetett meg. A program az erőszakmentes és tiszta életmódot hirdeti. A kiadványaikat és szórólapjaikat eljuttatják az útba eső települések polgármesteréhez és lakóihoz.

A fiatal zarándokok hétfőn eljutottak Oroszlányba, innét a Bakonyalját érintve Kisbérre mennek, onnét pedig Győrbe vezet az útjuk. A három hónapos út alatt érintik a Nyugat-Dunántúl nagyobb településeit. A legtöbb helyen a polgármesterek is fogadják a zarándokokat.

Forrás: www.weborvos.hu

***

Lépni kell! - 800 kilométer gyalogszerrel

2006-09-18

Egri Krisna-hívőkből álló zarándokcsapat indult három hónapos, gyalogos vándorútra május 29-én Budapestről. A már nyolc éve rendszeresen megrendezett "Lépni kell" elnevezésű zarándoklat idén a Budapest - Esztergom - Tatabánya - Győr - Pápa - Ajka - Veszprém - Siófok - Krisna-völgy útvonalon járta be Magyarország városait és falvait.

800 kilométert 90 nap alatt, gyalogszerrel... A zarándoklat része volt a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége erőszakmentességet és tiszta életmódot hirdető, "Ne ölj!" című kommunikációs programjának. A vándorok eljuttatták az érintett települések polgármestereihez és lakosaihoz a program üzenetét hordozó kiadványokat, amelyek az alkohol- és kábítószer-fogyasztás, az állatok mészárlása és az abortusz ellen emelnek szót. A zarándokok végig énekléssel kísérték útjukat, majd az emberpróbáló túra végén augusztus 14-én érkeztek a somogyvámosi Krisna-völgybe.

Forrás: www.radio1eger.hu

***

Zarándoklaton jártak a krisnások

2006-10-10

Nyolcadik alkalommal vettek részt az idei esztendőben szokásos zarándokútjukon a Krisna-hit egri képviselői. Immár hagyomány, hogy nyaranta felkerekednek és gyalogosan bejárják az ország egy-egy részét, hogy felhívják az emberek figyelmét egy tiszta élet lehetőségére.

Május végén indultak Budapestről, és számos települést érintve, többek között Esztergomon, Tatabányán, Komáromon, Győrön, Pápán, Veszprémen keresztülhaladva, augusztus végén érkeztek meg a Balatonboglártól nem messze található, somogyvámosi Krisna-völgybe. - Körülbelül 800 kilométert gyalogoltunk, közben zenéltünk, énekeltünk - mondja immár ismét megyeszékhelyünkön Caitanya das, polgári nevén Karádi Csaba, a Magyarországi Krisna Tudatú Hívők Közössége egri központjának vezetője. - Ez egy demonstráció volt azzal a céllal, hogy felhívjuk az emberek figyelmét néhány igen fontos erkölcsi értékre. A mottónk: alkohol nélkül, drog nélkül, erőszak nélkül. A tiszta és erkölcsös életet szeretnénk népszerűsíteni, amely szerint mi magunk is élünk. A zarándoklat résztvevői útjuk során mintegy 50 ezer szórólapot osztottak szét az érdeklődőknek. Azt mesélik, hogy általában mindenhol nagyon kedvesek voltak velük az emberek, integettek, akadt, aki még táncolt is. ők pedig akivel lehetett, beszélgettek, hiszen sokan nem tudták, hogy mi is a zarándokútjuk célja. - Előfordul olyan is, hogy a rendezvényünk felébreszti valakiben az érdeklődést a vallásunk iránt, esetleg szorosabb kapcsolatba kerül velünk, de ezek zarándokutak, nem pedig hittérítés. A békés életet hirdetjük - teszi hozzá Caitanya das.

Forrás: www.hevesmegyeihirlap.hu

***

Lépni kell! - 800 kilométer gyalogszerrel

2006-07-02

Krisna-hívőkből álló zarándokcsapat indult három hónapos, gyalogos vándorútra május 29-én Budapestről.
A már nyolc éve rendszeresen megrendezett "Lépni kell" elnevezésű zarándoklat idén a Budapest - Esztergom - Tatabánya - Győr - Pápa - Ajka - Veszprém - Siófok - Krisna-völgy útvonalon járja be Magyarország városait és falvait. 800 kilométert 90 nap alatt, gyalogszerrel...
A zarándoklat része a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége erőszakmentességet és tiszta életmódot hirdető, "Ne ölj!" című kommunikációs programjának. A vándorok eljuttatják az érintett települések polgármestereihez és lakosaihoz a program üzenetét hordozó kiadványokat, amelyek az alkohol- és kábítószer-fogyasztás, az állatok mészárlása és az abortusz ellen emelnek szót.
A zarándokok végig énekléssel kísérik útjukat, majd az emberpróbáló túra végén augusztus 14-én érkeznek a somogyvámosi Krisna-völgybe.
A Krisna-hívők negyedéves magazinjuk következő számát a "Lépni kell" program történetének, résztvevőinek és üzenetének részletes bemutatására szentelik.
A zarándoklat honlapja a www.lepnikell.hu címen olvasható, az ősi vallással kapcsolatos információk pedig a www.krisna.hu címen ismerhetők meg.
A zarándoklat május 29-én látványos indiai tűzceremónia bemutatása után 11 órakor indul a budapesti Krisna-templom (III. ker. Lehel u. 15-17) elől.

Forrás: www.somloportal.hu

 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future