RSS

Fánkocskák gyümölcsjoghurtban
2006. szeptember 29.


FÁNKOCSKÁK GYÜMÖLCSJOGHURTBAN

(MALPURI)

(6 személyre)

2 dl porcukor

2 hüvely őrölt kardamonmag

2 dl liszt

1 kis kanál reszelt szerecsendió

6 dl joghurt

ghí a sütéshez

2 dl eper vagy meggy

1/2 kiskanál őrölt ánizs

Keverjük össze a fűszereket és a lisztet, majd morzsoljunk bele egy kis ghít. Adjunk hozzá egy kevés joghurtot, és gyúrjunk lágy tésztát.

Egy kiskanállal szaggassuk ki a tésztát, és dobáljuk forró ghíbe. Lassú tűzön süssük aranyosbarnára.

A joghurtot, a cukrot és a felaprított gyümölcsöt keverjük össze alaposan, és hűtsük le. A kisütött tésztát áztassuk a joghurtban, de csak röviddel a tálalás előtt tegyük bele, nehogy nagyon elázzon.

Megjegyzés: bármilyen lágy húsú gyümölcsöt felhasználhatunk, de egyszerre csak egyfélét.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future