RSS

Pakora
2006. szeptember 29.


RÁNTOTT ZÖLDSÉG (PAKORA)

(20-30 pakorához)

2 nagy karfiol

2 kiskanál pirospaprika

1/2 kg sárgaborsóliszt

1/2 kiskanál szerecsendió

ghí a sütéshez

1 kiskanál ánizs

2 kiskanál őrölt feketebors

2 kiskanál római kömény

só, ízlés szerint

1 kiskanál majoranna

Keverjük össze a lisztet, a fűszereket, és a sót, öntsük hozzá a vizet, és készítsünk híg tésztát. Olyat, mint egy sűrű palacsinta tészta. Keverjük csomómentesre. Majd hagyjuk állni egy órán át. Ezután mossuk meg a karfiolt és szedjük rózsáira. Egy-egy karfiolrózsát mártsunk bele a tésztába, és utána óvatosan helyezzük a forró ghíben. Süssük világosbarnára. Akkor jó, amikor a karfiol megpuhult. Ezután csöpögtessük le a felesleges ghít. A pakora nemcsak karfiollal, hanem retekkel, burgonyával, cukkinival, tökkel is elkészíthető.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future