RSS

Parata
2006. szeptember 29.


PARATA

(kb. 10 paratához)

1/2 kg barna liszt

2 evőkanál ghí

só, víz, igény szerint

Keverjük össze a lisztet és a sót, és morzsoljuk el benne a ghít. Adjunk hozzá vizet, és gyúrjunk elég puha tésztát. Alaposan dolgozzuk össze. Osszuk el a tésztát 10-12 részre, és mindegyik részt nyújtsuk ki 10-15 cm átmérőjűre, és a tetejét kenjük meg a ghível. Hajtsuk a tésztát félbe, és újból nyújtsuk ki. Ismét kenjük meg ghível. Hajtsuk össze, és nyújtsuk ki. Egy palacsintasütőben olvasszunk fel egy darabka ghít, és ebben süssük meg a paratákat. Amikor már jól megbámult, fordítsuk meg. Nem baj, ha néhol megfeketedik. Sütés közben tegyünk néhányszor egy kevés ghít a parata széleihez. Akkor jó a parata, ha egy kicsit felpuffad a sütés közben.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future