RSS

Piros rizs
2006. szeptember 29.


PIROS RIZS

(8 személyre)

4 dl rizs

1 közepes nagyságú sárgarépa

1 dl zöldbab

1 kiskanál római kömény

1 dl zöldborsó

2 közepes nagyságú burgonya

4 evőkanál ghi

2 közepes nagyságú paradicsom

2 csípős füzérpaprika

1 evőkanál tört koriander só

A zöldségeket tisztítsuk meg, és vágjuk fel kis darabokra. Tegyük a jól megmosott rizst 8 dl vízzel együtt egy edénybe. Szórjuk rá a sót is, és fedő alatt nagyon kis lángon pároljuk puhára. Ezalatt egy másik edényben egy kevés sós vízben pároljuk meg a zöldségeket, szintén fedő alatt. Ha megfőttek a zöldségek, öntsük le róla a vizet. Vegyünk egy tiszta serpenyőt, és pirítsuk meg benne a fűszereket egy kis ghíben, a következő sorrendben: felaprított fűszerpaprika, tört koriander, őrölt kömény. Amikor egy kicsit elszíneződtek, tegyük hozzá a megfőtt zöldségeket. Néhány perc múlva keverjük hozzá a megfőtt rizst és a negyedekre vágott paradicsomot.





 
 
 
 
 
  © Magyarorszagi Krisna-tudatu Hivok Kozossege
Web design by Web4Future